Emnefødning løftes til nye højder

I regi af MADE – Manufacturing Academy of Denmark og sammen med Syddansk Universitet – University of Southern Denmark, Danfoss og the LEGO Group deltager Technicon i et part feeding-projekt, hvis mål er at effektivisere montageprocesser.

Løsningen, som bl.a. rummer en cobot fra Universal Robots, gør det muligt for fremstillingsvirksomheder at få endnu bedre forretning af deres eksisterende produktionsudstyr, fordi de hurtigere kan udbygge og tilpasse deres processer.

Foruden robotteknologi kombinerer løsningen AI-baseret visionkameraer, simulationsteknologi og 3D-print. Løsningen sikrer et detaljeret indblik i hvordan emnerne ligger i løbet af processen fra bulk til montage. Takket være simulation og machine learning designer softwaren en 3D model af en modulær hardwareløsning, der kan indgå i processen og sikre effektiv part-feeding af f.eks. plast- eller stål emner.

Den unikke hardwareløsning kan helt enkelt 3D printes, og den proces er både langt hurtigere og billigere end de sædvanlige manuelle designfaser, hvor man prøver sig frem for at se om det mon virker.

I forhold til den konventionelle ”trial and error” proces sikrer dette en højere agilitet og markant tidsgevinst. Det bliver kort sagt nemmere, hurtigere og billigere at optimere og omstilling sin produktion så forskellige emner kan håndteres mere effektivt.

Det er MADE-forsker Simon Faarvang Mathiesen, SDU, som driver projektet. Vil du vide mere om, hvordan Technicon forbinder digitalisering og automation til innovative modulære løsninger, så kontakt Head of Industry Henrik Holm Jensen eller Key Account Manager Mads Sigsgaard.

Se video her

Du kan også læse mere om projektet her

Del på

  • Facebook
  • Linkedin