Erhvervsminister Simon Kollerup besøger Technicon A/S

Automationshuset Technicon A/S fik en ekstra god anledning til at vise det nyeste og bedste inden for avanceret robotteknologi frem, da Erhvervsminister Simon Kollerup mandag d. 27. september havde valgt at besøge den +60 mand store Hobrovirksomhed.

Det er gået stærkt for Technicon, der bl.a.  indenfor de seneste to år er kåret til Gazelle af dagbladet Børsen. Det er syv år siden virksomheden så dagens lys, og i dag er Technicon førende inden for brugervenlige og fleksible automationsløsninger, og en lang række af de mest kendte danske industrivirksomheder er i dag samarbejdspartner med Technicon.

Technicon er specialister i pharma, medtech, vind og metal, men andre brancher – f.eks. elektronik – er også at finde blandt virksomhedens mange kunder.

Ud over at være landsdækkende forhandler af bl.a. Universal Robots, Mobile Industrial Robots, OnRobot-gribere og Robotiq-udstyr er Technicon samtidig ofte sparrings- og udviklingspartner, når virksomheder og organisationer i såvel Danmark som udlandet skal sætte turbo på den digitale og automationsmæssige strategi eller har en specifik produktionsmæssig udfordring.

Det er netop i spændingsfeltet mellem udbredelse og innovation, at hovedårsagerne til Technicons stejle vækst skal findes. Technicons store ambition er at teknologi skal og bør være hvermandseje. Samtidig udfordrer Technicon konstant grænserne for, hvad der er teknologisk muligt. Derfor gør Technicon bl.a. en dyd ud af at rekruttere de bedste nyuddannede universitetskandidater.

Kollerup præsenterede regeringens nye robotanalyse

Det var det innovative, kompetencerne og de vækstmuligheder, robotbranchen rummer som var baggrunden for Erhvervsminister Simon Kollerups besøg. I forbindelse med besøget offentliggjorde Kollerup regeringens nye analyse om det store uforløste automationspotentiale, der er blandt mange produktionsvirksomheder.

Casper Hansen ser det som et stærkt og godt signal at Erhvervsministeren har fokus på robotteknologiens muligheder:

“Det er meget positivt, at der fra politisk side er fokus på robotters samfundsmæssige gevinster, og det er glædeligt, at analysen bekræfter de store samfundsøkonomiske og virksomhedsmæssige fordele, der er i at især flere SMVere anvender robotter i den daglige produktion” siger Casper Hansen, CEO i Technicon.

I forhold til regeringens nye analyse er Casper Hansen enig i konklusionerne og hæfter sig ved de barrierer, som iflg. analysen får virksomheder til at afholde fra at investere i robotter.

“Analysen peger på at virksomheder anser mangel på kompetencer, viden og tid er en hæmsko. Jeg vil vove den påstand at det aldrig har været lettere at komme i gang med robotter, og i en tid som denne hvor mange virksomheder spejder forgæves efter arbejdskraft, er gevinsterne ved fleksibel automation endnu større” siger Casper Hansen.

Del på

  • Facebook
  • Linkedin