Scape Technologies og Technicon i nyt robot-samarbejde

Fleksible automationsløsninger både må og skal udbredes til en langt større del af fremstillingsindustrien – for mange danske virksomheder rummer et stort produktivitets- og vækstmæssigt potentiale. Nedlukning, hjælpepakker og økonomisk nedgang har sat dagsordenen det forgangne års tid. Netop derfor er nye veje til ny vækst mere afgørende end tidligere. Brugervenligt automationsudstyr er hovedvejen til at få dansk økonomi op i omdrejninger.

Målet om at gøre det endnu lettere og mere rentabelt for endnu flere produktionsvirksomheder at drage fordel af fleksibel automation ligger bag et nyt samarbejde mellem de to kendte robotvirksomheder Scape Technologies, Odense og Technicon, Hobro.

50-mand store Technicon er automationshus og erfaren i at løse komplekse og hidtil uløselige produktionsteknologiske udfordringer i tæt samspil med virksomheder og organisationer.

Derudover har Technicon landets største webshop for fleksibel automation, hvor virksomheder kan finde mere end 400 brugervenlige robotprodukter.

På fotoet ses CEO Søren Bøving-Andersen, Scape Technologies A/S og Channel Sales Manager Henrik Christensen, Technicon A/S

 

Tanken om at det enkle og lette kan forenes med det avancerede er grundfilosofien bag Technicon og årsagen til at virksomheden på få år er gået fra fem til 50 kollegaer.

Scape Technologies udspringer af robotmiljøet i Odense og har gennem mere end 15 år specialiseret sig i at levere komplette bin-picking løsninger til alle brancher. Scape var først i verden til at lancere serieproducerede bin-picker løsninger, som integrerer gribeenheder, sensorer, kameraer, sammen med egenudviklet software til hurtig, driftssikker og præcis opsamling, kontrol og placering af delkomponenter og emner, der leveres ustruktureret i kasser – heraf begrebet bin-picking.

Scapes opfindelser gør det muligt for cobots og industrirobotter at udføre opgaver, som man ellers ikke ville kunne automatisere effektivt og rentabelt. Teknologien anvendes bl.a. til montering af halvfabrikata, plukning af emner i produktionen, kvalitetskontrol og emballering, hvor fordele i form af øget stabilitet, pålidelig og effektivitet er med til at sikre høj lønsomhed og styrket konkurrencekraft.

“Til trods for at meget automationsudstyr i dag er så effektivt og kommet så langt ned i pris, at det ofte er tilbagebetalt på under 12 måneder, holder især mindre og mellemstore produktionsvirksomheder igen med investeringer i produktivitetsfremmende produktionsteknologi. Det vil vi bidrage til at ændre, så mulighederne udnyttes” siger CEO Søren Bøving-Andersen, Scape Technologies, der henviser til at den tendens for nyligt bekræftedes i en analyse fra IDA.

IDAs rapport fra 2020 dokumenterer, hvad bl.a. Dansk Metal tidligere har påpeget: Danmark har et stort produktionsteknologisk potentiale – og det hæmmer produktiviteten og risikerer at koste dyrt når verden atter åbner op og når udenlandske konkurrenter med lavere lønomkostninger vil kæmpe om markedsandelene.

For manglende danske investeringer i udstyr, der kan fremme konkurrencekraften, risikerer at blive en alvorlig vækstmæssig vækstbremse på den anden side af COVID-19.

“Danmark er verdenskendt for sit robotmiljø. Samarbejdet mellem to af branchens mest markante spillere vil ikke alene styrke hele økosystemet. Det kommer i høj grad også produktionsvirksomhederne til gavn, at vi kan præsentere endnu flere modulære løsninger, der er enkle at implementere og som gør mindre og mellemstore virksomheder mere agile og skalerbare” siger CEO Casper Hansen, Technicon.

 

Læs IDAs rapport her

 

FOR YDERLIGERE INFORMATIONER KONTAKT:

CEO Søren Bøving-Andersen, Scape Technologies A/S, sb@scapetechnologies.com – Tel. 2128 1128

CEO Casper Hansen, Technicon ApS, cha@technicon.dk – Tel. 2991 3791

Del på

  • Facebook
  • Linkedin